

Keinotekoja - podcast
Miten ihminen voi luoda uutta elämää? Mitä se keinoliha on? Auttavatko bakteerit meidät eroon öljystä? Keinotekoja on synteettiseen biologiaan – siis ”keinotekoiseen” biologiaan perehtyvä podcast. Jaksoissa synteettisen biologian mahdollisuuksia ja haasteita pohtivat eri alojen asiantuntijat yhdessä Aalto-Helsingin synteettisen biologian kilpajoukkueen jäsenten kanssa. Aalto-Helsinki on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoista muodostettu joukkue, joka osallistuu vuosittain suureen kansainväliseen synteettisen biologian iGEM-kilpailuun.

Keinotekoja - Jakso 5
Lääketiede kehittyy huimaa vauhtia genetiikan ja molekyylibiologian uusien menetelmien myötä. Mitkä asiat ovat juuri nyt oleellisia, ja mitä voidaan odottaa tulevaisuudelta? Jakson vieraana on lääketieteen tohtori ja Helsingin yliopiston kantasolubiologian dosentti Kirmo Wartiovaara.

Keinotekoja - Jakso 4
Miksi ja miten tieteestä tulisi viestiä ihmisille? Millaista on hyvä tiedeviestintä? Jakson vieraana on Heurekan tiedekeskuksen elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

Keinotekoja - Jakso 3
Kasvaako tulevaisuuden ruoka jo nyt laboratorioissa? Miltä se näyttää? Entä mitä hyötyä synteettisestä biologiasta voi olla ruoantuotannossa? Ruokaan liittyvistä haasteista on Aalto-Helsingin jäsenten kanssa keskustelemassa biotekniikan tohtori Lauri Reuter.

Keinotekoja - Jakso 2
Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste. Miten bakteereista ja synteettisestä biologiasta voi olla apua kestävään kehitykseen pääsemiseksi? Vieraana Turun yliopiston molekulaarisen kasvibiologian apulaisprofessori Pauli Kallio.

Keinotekoja - Jakso 1
Keinotekoja on podcast nykyhetken ja varsinkin tulevaisuuden tieteestä, synteettisestä biologiasta. Mutta mitä synteettinen biologia on ja miten se sai alkunsa? Ensimmäisessä jaksossa Aalto-Helsingin vieraana on VTT:n biotekniikan tutkimusprofessori Merja Penttilä, joka myös opettaa synteettistä biologiaa Aalto-yliopistossa.