Menestysresepti-podcast

Menestysresepti-podcast esittelee ravintola- ja ruoka- sekä juoma-alan ilmiöitä, puheenaiheita ja tekijöitä, bisnespuolta unohtamatta. Menestysresepti-podcastin missio on edistää suomalaista ravintola- ja ruokakulttuuria, sekä tarjota kuulijoille viihdyttävää ja informatiivista sisältöä. Menestysreseptin isäntänä toimii Juha Kakkuri

Kuuntele

Menestysresepti-podcast osa 64. Raaka-aineet kunniaan!

Menestysresepti-podcastin vieraana on Atelier7:n ravintoloitsija Sauli Kemppainen, mies joka arvostaa laadukkaiden raaka-aineiden aitoja makuja. Hän on ollut Hell´s Kitchen Suomen keittiöpäällikkö ja omaa pitkän kokemuksen ulkomailta, joten näkökulmaa mm. Suomen ravintolatarjontaan löytyy. Jakson lopuksi tarjolla on hänen vinkkinsä kotikeittiöihin. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

11 min • 29.5.2023

Menestysresepti-podcast osa 63. Pekka Terävän mietteitä mm. käsityön arvostuksesta ja vastuullisuudesta..

Menestysresepti-podcastin vieraana keittiömestari Pekka Terävä Olo Collectionista. Hänen mukaansa puhuttaessa "fine diningin nykytilasta", pitää käsitellä kaikenlaisen käsityön arvostusta. Lisäksi keskustelunaiheina ovat mm. vastuullisuuden merkitys ja perunan suosio. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

13 min • 17.4.2023

Menestysresepti-podcast osa 62. Kaskis, kirje ja tähti.

Turkulainen Ravintola Kaskis teki taannoin historiaa, kun sille ensimmäisenä suomalaisena, Helsingin ulkopuolella sijaitsevana ravintolana myönnettiin Michelin-tähti. Ravintoiloitsija Erik Mansikka kertoo tässä podcastissa "Michelin-operaatiosta" tarkemmin, paljasten mm. sen, millainen osuus käsinkirjoitetun kirjeen lähettämisellä oli tähden saamisessa. Lisäksi aiheena on mm. Mansikan ura ja kuulemme myös vinkin sinun kotikeittiöösi. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

13 min • 23.3.2023

Menestysresepti-podcast osa 61. Frex innovaatiokilpailun voittaja.

Sunnuntain 5.3. pidettiin Frex innovaatiokilpailun finaali, jonka voitti monissa kilpailuissa ja huippuravintoloissa rutinoitunut Simo Pietarinen. Kilpailun pääraaka-aineina olivat Frexin peruna. punajuuri ja kananmuna. Millaisilla resepteillä voitto irtosi ja millaisia mietteitä hänellä on ravintola-alasta yleensä? Mm. näihin kysymyksiin saat vastaukset kuuntelemalla tämän Juha Kakkurin tuottaman Menestysresepti-podcastin jakson, jonka lopussa on ajankohtainen vinkki kotikeittiöihin.

14 min • 9.3.2023

Menestysresepti-podcast osa 60. Luomutila Bosgård.

Porvoossa sijaitsevalla Bosgårdin luomutilalla tuotetaan lihaa vastuullisesti, ympäristöasiat huomioon ottaen. Juha Kakkuri kävi Bosgårdissa jututtamassa maaseutuyrittäjä Aarne Schildtiä.

20 min • 12.5.2022

Menestysresepti-podcast osa 59. Olivo ja italialaiset raaka-aineet.

Tämä Menestysresepti-podcastin jakso tarjoaa sinulle rautaisannoksen tietoa italialaisista raaka-ainesta, kun vieraana on kauppias Anne Parkkinen kivijalka-. ja verkkokauppa Olivosta. Perheyritys Olivon syntytarinan lisäksi hän kertoo mm Italian alueellisista eroista, miten balsamico ja tyttären syntymä liittyvät toisiinsa, sekä sen, että monilla raaka-aineilla on omat sesonkinsa. Podcastin lopuksi kuulet, kuinka määrittää pastan valmistusaika oikein. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri. Kannattaa kuunnella!

34 min • 5.5.2022

Menestysresepti-podcast osa 58. Kondiittorimestari.

Menestysresepti-podcastin vieraana on mies, joka on valinnut uransa makean puolelta, eli kondiittorimestari, keittiömestari ja Arlan nykyinen development chef Olli Kuokkanen. Hän kertoo mm. uravalinnastaan, kokemuksistaan kilpailijana, saamastaan sokeriveistoskoulutuksesta, sekä mietteitä ravintola-alan arvostuksen nostamisesta. Kuulemme myös, millaisen makean nauttimista hän suosittelee meille näin keväällä. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

26 min • 29.4.2022

Menestysresepti-podcast osa 57. Bocuse d'Or-edustajamme mietteitä ja kuulumisia.

Mitä kuuluu Suomen Bocuse d´Or-kilpailija Johan Kurkelalle, kun 2/3 tämänkertaisesta Bocuse d`Or-kilpailusta, eli Suomen ja Euroopan karsinnat ovat takana ja valmistautuminen ensi vuoden alkupuolella Lyonissa pidettävää finaalia varten on alkamassa? Sen ja paljon muuta mielenkiintoista kuulet Menestysresepti-podcastin tästä jaksosta, jossa Johan Kurkela kertoo myös mm. sen, mitä hänelle on tapahtunut sitten elokuun 2020, jolloin hän edellisen kerran oli Menestysresepti-podcastin vieraana. Jakson lopuksi on tarjolla hänen tähän vuodenaikaan sopiva ruokavinkkinsä sinun kotikeittiöösi.

31 min • 21.4.2022

Menestysresepti-podcast osa 56. Bocuse d´Or-assistentti.

Menestysresepti-podcastin vieraana on Suomen Bocuse d´Or-kilpailija Johan Kurkelan assistentti Aino Kasanen. Miten taannoinen Euroopan karsintakilpailu sujui, miten hänen mummonsa on vaikuttanut uravalintaan ja mihin merkittävään ravintolaan hän menee töihin, ennen muutaman kuukauden kuluttua alkavaa intensiivistä harjoittelua ensi vuonna pidettävää Bocuse d´Or-loppukilpailua varten. Näihin ja moniin muihin kysymykseen saat vastaukset kuuntelemalla tämän podcastin. Menestysreseptiä isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri

27 min • 14.4.2022

Menestysresepti-podcast osa 55. Ruokapodcastien tarinat.

Miten suosituimmat ruokapodcastit ovat saaneet alkunsa, keitä ovat niiden tekijät ja miten tulisi toimia, mikäli haluaa aloittaa oman ruokapodcastin tekemisen? Mm. näihin kysymyksiin saat vastaukset kuuntelemalla Menestysresepti-podcastin tämänkertainen jakson, joka vie meidät 30. maaliskuuta pidetyn Audiolandin tunnelmiin. Osana tätä podcasttapahtumaa järjestettiin Ruokapodcastaajien live, paneelikeskustelu, jossa edustettuina olivat Menestysresepti-podcast, Bella Table ja Ruokaklinikka.

39 min • 7.4.2022

Menestysresepti-podcast osa 54. Suomea toisena kielenä puhuvat ja ravintola-alan koulutus.

Stadin Ammattiopstossa annetaan ravontola-alan koulutusta myös ns. S2 opiskelijoille, eli maahanmuuttajille, joille suomi ei ole ensimmäinen kieli. Opetuksesta, sen toteuttamisesta, mahdollisuuksista ja haasteista, sekä mm. näiden opiskelijoiden työllistymisestä kertovat Menestysresepti-podcastin tässä jaksossa S2 opettaja Marja Feller ja ruokatuotannon opettaja Kyösti Tervo. Podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

32 min • 31.3.2022

Menestysresepti-podcast osa 53. Nuoren kokin mietteitä.

Menestysresepti-podcastin vieraana on ensi syksynä 21 täyttävä Joonatan Kakkuri, joka työskentelee Michelin-tähdellä tunnustetussa Ravintola Grönissä. Kuulemme hänen mietteitään siitä, millaista oli olla "opiskelija-assarina" vuoden 2019 Suomen Bocuse d´Or-kilpailujoukkueessa, millaiset muistot hänellä on edesmenneestä Matti Jämsénistä ja millaisia alalle sopivia ominaisuuksia hänellä on. Kuulemme myös mm. sen, miten hänen uravalintansa on vaikuttanut tämän Menestysresepti-podcassarjan syntyyn.

16 min • 24.3.2022

Menestysresepti-podcast osa 52.Opettajan mietteitä ravintola-alassta ja sen potentiaalista.

Tässä Menestysresepti-podcastin jaksossa puhutaan mm. ravintola-alan opiskelusta, opiskelijoista ja työnantajista, Bocuse d´Or-kilpailusta ja siitä, kuinka Suomessa pystyttäisiin paremmin hyödyntämään upean ravintolamaailmamme potentiaali, mm. turismin edistäjänä. Juha Kakkurin vieraana on mies, joka seuraa alaa atiopaikalta, PRO-palkinnolla tunnustettu ruokatuotannon opettaja Tero Laukkanen, Stadin Ammattiopistosta.

31 min • 17.3.2022

Menestysresepti-podcast osa 51. Ruoka- ja juomavinkkejä kevättalveen.

Tällä kertaa Menestysresepti-podcast tarjoaa kuultavaksesi ammattilaisten vinkkejä kevättalven ruokasesonkiin. On aika tyhjentää vanhat varastot, laittaa grilli kuntoon ja miettiä, millaisia raaka-aineita juuri nyt on tarjolla ja miten valikoima monipuolistuu kevään edetessä. Omat vinkkinsä sinulle kertovat Ismo Sipeläinen, Akseli Herlevi, Tommi Tuominen, Matti Jämsen, Helena Puolakka, Maija Silvennoinen, Pipsa Hurmerinta, Viivi Laube-Pohto ja Daniel Woodward. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

14 min • 10.3.2022

Menestysresepti-podcast osa 50, Drinkkejä, ruokakulttuuria ja tasa-arvoa.

Menestysresepti-podcastin vieraana on Daniel Woodward, jolla on todella mielenkiintoista kerrottavaa ja ajatuksia mm. cocktaileista, ruoka- ja alkoholikulttuurista, sekä kulttuuritutkimuksesta, jota hän opiskelee. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

36 min • 3.3.2022

Menestysresepti-podcast osa 49. Helsingin kaupunki ja liha.

Menestysresepti-podcastin tämänkertainen aihe on paljon julkisuutta saanut päätös siitä, ettei Helsingin kaupungin tilaisuuksissa enää ensi vuoden alusta tarjoilla liharuokia. Miksi tällainen päätös on tehty ja miksei liha enää kelpaa? Mm. näihin kysymyksiin vastaa kaupungin edustajana "kiertotalouden edistäjä" Leona Silberstein. Samalla kierto- ja jakamistaloutta käsitellään laajemminkin ja esille nousevat mm. Helsingin kierto- ja jakamistalouden tiekartta, sekä Pääkaupunkiseudun palvelukartta ja sen kiertotalousosio, joista löytyy hyödyllistä tietoa meille kansalaisille ja myös yrityksille.

17 min • 11.11.2021

Menestysresepti-podcast osa 48. Finnjävel ja Michelin-tähti.

Menestysresepti-podcastin tämänkertaisen jakson aiheena on aiemmin syksyllä Michelin-tähdellä tunnustettu ravintola Finnjävel. Tämä tunnustus on sikäli mielenkiintoinen, että nyt tähden sai ravintola, joka tarjoaa suomalaista perinneruokaa. Millaisia ajatuksia Finnjävelin Tommi Tuomisella ja Timo Linnanmäellä on tähden tuomista hyödyistä, Michelinin eritystunnustuksella palkitsemasta asiakaspalvelusta ja mm. korona-ajasta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastaukset kuuntelemalla tämän podcastin, jota tuttuun tapaan isännöi podcastaaja, toimittaja ja henkilöbrändääjä Juha Kakkuri.

26 min • 4.11.2021

Menestysresepti-podcast osa 47. Olutasiantuntija Aniko Lehtinen.

Menestysresepti-podcastin vieraana on olutasiantuntija Aniko Lehtinen, jonka olueen liittyvä cv on hengästyttävän pitkä. Mitä kaikkea hän on tehnyt ja tekee oluen saralla, sen saat selville kuuntelemalla tämän podcastin. Lisäksi kuulet mm. sen, mitä suomalaiselle olutkulttuurille kuuluu juuri nyt, miten "olutta harrastetaan" ja millaisia ajatuksia Anikolla on maamme (olut) lainsäädännöstä. Tarjolla on myös herkullisia olut+ruokavinkkejä tähän harmaaseen ja pimeään vuodenaikaan. Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan toimittaja, podcastaaja ja henkilöbrändääjä Juha Kakkuri.

38 min • 28.10.2021

Menestysresepti-podcast osa 46. Ravintolapäällikkö Tilda Kaus, Hard Rock Cafe Helsinki.

Ensimmäinen Hard Rock Cafe perustettiin Lontooseen 1971, eli 50 vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi Menestysresepti-podcastin vieraana on Helsingin Hard Rock Cafen ravintolapäällikkö Tilda Kaus. Keskustelunaiheina ovat mm. maailmanlaajuiseksi ketjuksi kasvaneen Hard Rock Cafen missio, ikonisiksi muodostuneet t-paidat ja pinssit, ravintoloiden seinillä oleva musiikkimemorabilia, sekä tietenkin myös ruoka, kun nimenomaan ravintolaketjusta on kysymys. Tarjolla on keskustelua sekä kansainvälisestä että suomalaisesta näkökulmasta, Menestysresepti-podcastia isännöi tuttuun tapaan Juha Kakkuri.

35 min • 14.10.2021

Menestysresepti-podcast osa 45. Yllättävä urasiirto.

Menestysresepti-podcastin vieraana on juustokauppias Laura Salonen Helsingin Vanhan Kauppahallin Juustoansasta. Median ja viestinnän parissa aiemmin vaikuttanut Laura "joutui" juustokauppiaaksi vajaat pari vuotta sitten, ihan yllättäen, kun kauppahallin juustukaupan toiminnalle tarvittiin jatkajaa. Suurena juustojen ystävänä han tarttui haasteeseen ja on nyt lyhyessä ajassa saanut paljon aikaan ja noussut myös "someilmiöksi". Laura Salosen mietteitä mm. yrittämisestä, markkinoinnista ja tietenkin juustoista on tarjolla tässä Juha Kakkurin isännöimässä podcastissa.

39 min • 7.10.2021