ET:n Omalääkäri Risto Laitila - podcast

Lääkäri Risto Laitila antaa vastauksia suomalaisia huolestuttaviin kysymyksiin erilaisista terveyteen liittyvistä aiheista. Haastattelijana jaksoissa toimii Sanoma Lifestylen Hyvinvointitoimituksen tuottaja Marja-Liisa Husso.

Kuuntele

Riston vastaanotolla: Voiko unettomuutta hoitaa lääkkeettömästi?

Unettomuuden hoitoon on tarjolla monenlaisia lääkkeitä. Mutta entäpä jos uniongelmia haluaisi hoitaa ilman lääkkeitä? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo, miten se on mahdollista.

5 min • 17.11.2021

Riston vastaanotolla: Mistä tunnistan masennuksen?

Jokainen tuntee olonsa aika ajoin alakuloiseksi. Mutta entä jos mieli ei kohenekaan ajan myötä? Onko silloin iskenyt masennus? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila vastaa kysymykseen.

5 min • 4.11.2021

Riston vastaanotolla: Nyt sattuu! Pitääkö epäillä sydänkohtausta?

Sydänkohtauksen tavallisin oire on puristava rintakipu, mutta naisella sepelvaltimon tukos ei välttämättä aiheuta rintakipua lainkaan. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo podcastissa, minkälaisista oireista erityisesti naisen kannattaa valpastua.

0 s • 14.9.2021

Riston vastaanotolla: Miten voin välttää keuhkokuumeen?

Keuhkokuumetta aiheuttavaa pneumokki-bakteeria vastaan on rokote, mutta kenen kannattaa ottaa se? Minkälaisista tilanteista keuhkokuumeen voi saada? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo podcastissa.

4 min • 14.8.2021

Riston vastaanotolla: Puutuiko käsi tai sammalsiko puhe? Tunnista aivoverenkiertohäiriö

Moni huokaisee helpotuksesta, jos käden puutuminen tai pieni puheensammallus menee ohi. Ei kannattaisi. Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö saattaa ennustaa isompaa kohtausta. Mistä tunnistaa aivoverenkiertohäiriön? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila vastaa kysymykseen podcastissa.

5 min • 13.7.2021

Riston vastaanotolla: Mistä tiedän onko verensokerini koholla?

Vain vähän koholla oleva verensokeri ei välttämättä oireile voimakkaasti. Jos kuitenkin jo tuossa vaiheessa pääsee hoitamaan verensokeria, kakkostyypin diabetekselta voi välttyä. ET:n omalääkäri Risto Laitila kertoo podcastissa, miten kannattaa toimia.

5 min • 30.6.2021

Riston vastaanotolla: Mistä apua nenän tukkoisuuteen?

Moni kärsii pitkään tukkoisesta nenästä. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila neuvoo, että jatkuvan tukkoisuuden aiheuttaja kannattaa aina selvittää, sillä syynä voi olla allergia, limakalvopolyypit ja joskus harvoin myös pahanlaatuinen kasvain.

4 min • 31.5.2021

Riston vastaanotolla: Voiko vastustuskykyä vahvistaa?

Lääkäri Risto Laitila antaa vastauksia suomalaisia huolestuttaviin kysymyksiin erilaisista terveyteen liittyvistä aiheista. Haastattelijana jaksoissa toimii Sanoma Lifestylen Hyvinvointitoimituksen tuottaja Marja-Liisa Husso.

3 min • 15.4.2021

Riston vastaanotolla: Tämän takia rokotus kannattaa aina ottaa

Moni jättää influenssarokotuksen ottamatta. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo, miksi rokotuksen ottaminen on tärkeää.

6 min • 16.5.2018

Riston vastaanotolla: Tämä silmäsairaus tulee huomaamatta – käy lääkärissä, nelikymppinen

Ihminen tottuu näköä heikentävään harmaakaihiin niin, että se löytyy usein vasta sairauden edettyä pitkälle. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo videolla, mitkä ovat yleisimpien silmäsairauksien oireet ja miksi silmälääkäriin on syytä mennä jo nelikymppisenä.

6 min • 16.5.2018

Riston vastaanotolla: Näitä vitamiineja kannattaa oikeasti syödä

Väsymykseen on helppo hakea helpotusta vitamiinipurkista. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo, kannattaako se vai menevätkö rahat hukkaan. Risto paljastaa samalla, mitä vitamiinia hän itse käyttää.

5 min • 16.5.2018

Riston vastaanotolla: Eikö paino putoa? Tämä yksinkertainen laihdutuskonsti on paras

Moni yrittää pudottaa painoaan tehodieettien avulla ja jaksaa pinnistellä vähän aikaa, mutta sitten kilot tulevat korkojen kanssa takaisin. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila neuvoo hyvän ja helpon konstin keventämiseen.

5 min • 16.5.2018

Riston vastaanotolla: Huolettaako muisti? Nämä merkit voivat kertoa muistisairaudesta

Moni miettii, merkitseekö jatkuva avaimien hukkaaminen muistisairautta tai että onko alkavaa muistisairautta ylipäätään mahdollista huomata itse. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila vastaa huolenaiheisiin.

6 min • 16.5.2018

Riston vastaanotolla: Varo resepti- ja särkylääkkeiden yhdistelmää – seuraukset voivat olla vakavia

Moni syö huoletta reseptilääkkeitä ja apteekin käsikauppalääkkeitä tietämättä, että yhteiskäyttö voi aiheuttaa vaaratilanteita. Omalääkäri Risto Laitila neuvoo, miten riskiä voi välttää.

5 min • 16.5.2018

Viheliäinen vyöruusu – milloin kannattaa ottaa rokote?

Vyöruusu on kivulias tulehdus, joka nostattaa rakkulaisen tulehduksen vartalolle ja joskus myös kasvoihin. Siihen on olemassa rokote, mutta kenen kannattaa ottaa se? Omalääkäri Risto Laitila vastaa kysymyksiin.

5 min • 21.5.2017

Mies ramppaa jatkuvasti vessassa – tästä on kyse

Vaikka yölliset vessakäynnit lisääntyisivät kiusaksi asti, moni mies ei silti uskaltaudu lääkäriin. Usein syynä on hyvälaatuinen eturauhasen liikakasvu, joka on helppo hoitaa, vakuuttaa omalääkäri Risto Laitila.

6 min • 21.5.2017

Yskittää ja silmiä kirvelee – ovatko nämä homeoireita?

Jos aina kotiin tullessa alkaa yskittää ja kirvellä silmiä, herää epäily asunnon homeongelmasta. Mitä silloin voi tehdä? Kuinka saadaan selville, mistä oireet johtuvat ja miten niitä hoidetaan? Omalääkäri Risto Laitila vastaa.

4 min • 21.5.2017

Onko kuorsaus vaaran merkki? Tästä tunnistat uniapnean

Usein kuorsaus on lähinnä sosiaalinen haitta, mutta voimakkaaseen kuorsaamiseen saattaa liittyä hengityskatkoksia. Silloin kyse on uniapneasta, joka vaatii hoitoa, kertoo omalääkäri Risto Laitila.

6 min • 20.5.2017

Diabetes voi iskeä salakavalasti – pidä silmällä näitä oireita

Alkaako sinua aterian jälkeen väsyttämään niin, että tulee tarve pienille nokosille? Syynä saattaa olla kakkostyypin diabetes. Omalääkäri Risto Laitila kertoo, mitkä muut pienet oireet voivat kertoa piilevästä kakkostyypin diabeteksesta.

5 min • 20.5.2017

Uskaltaako statiineja syödä sivuvaikutuksista huolimatta?

Moni pelkää kolesterolia alentavan statiinilääkityksen saadessaan, että ne aiheuttavat vaikeita sivuvaikutuksia. ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo, mitä tapahtuu, jos lääkärin kirjoittamat statiinit jättää syömättä.

6 min • 20.5.2017