

Soturin tie - podcast
Soturin tie on matka äärirajoille. Sinne, missä ei anneta periksi. Antti Nurmi matkustaa puolet vuodesta maailmalla opettamassa itsepuolustusta ja fyysistä harjoittelua sotilaille, poliiseille, urheilijoille ja ihan tavallisille ihmisille. Soturin tiellä matkastaan kertovat omien alojensa kovimmat tekijät. Soturin tiellä ei säästellä hikeä. Välillä vuodatetaan myös verta ja kyyneliä. Matkassa ovat mukana Fast.fi, Spartanacademy.fi ja Sisudiaries.com

Pekka Lagerblom, jalkapalloilija
Hengästyttävä matka on juoksuttanut Pekan kotimaan nurmikentiltä maailman viheriöille. Loukkaantumisia, valmentajavaihdoksia ja uusia joukkueita. Ammattilaisen arki on raakaa. Miten pikkupojan unelmasta kasvoi ammattilaisura? Millaista oli elämä, kun kaikki oli muutoksessa lähes jatkuvasti? Keskustelua myös fyysisestä valmennuksesta, lisäravinteista, tehoaineista ja henkisestä kehittymisestä. Verkkarit jalkaan ja podcast kuunteluun.

Sami Sundvik, ravintoguru
80-luvun bodauslehdet muistuttavat Samia jo varhain alkaneesta lihaskuntoharjoittelusta, mutta myös terveyshaasteista. Treeni on ollut alkusysäys paremman ravinnon puolestapuhujaksi. Kun ajatuksiaan avaa, saa nahka olla paksu. Miten ravintoasioista pitäisi keskustella? Miten ketogeeninen ruokavalio toimii? Mitä ravintolisiä jokaisen, mutta erityisesti liikuntaa aktiivisesti harrastavan, pitäisi käyttää? Miten hyvä viski liittyy podcastiin? Tiukkaa asiaa ravinnosta ja hyvinvoinnista.

Tomi Jaakkola, 400 ottelun taistelija
Judossa, lukkopainissa, brasilialaisessa jujutsussa ja vapaaottelussa kilpaillut Tomi, aloitti kamppailutreenit 30 vuotta sitten. Valmennus- ja treenioppia on haettu saleilta ympäri maailmaa. Treeni on maistunut aina, mutta ruokailu on saattanut toisinaan laittaa miehen miettimään. Miten harjoittelu maailmalla eroaa totutusta? Mitkä ovat Tomin ajatukset kamppailulajien muutoksesta? Millainen on henkisen valmentautumisen merkitys? Mitä tapahtui, kun judokan piti tehdä konepistooliheitto? Uskaltaudu tatamille ja ota hyvä kuunteluasento.

Osaatko puolustaa itseäsi kadulla?
Tiukoissa tilanteissa toimivat vain yksinkertaiset asiat. Mitä vähemmän on opittavaa, sen paremmat ovat mahdollisuudet omaksua käyttökelpoisia tekniikoita oman turvallisuuden eduksi. Turvattomuus näkyy työmäärän kasvuna turva-alan yritysten liiketoiminnassa. Turva-alalla ja kadun miehen turvataidoilla on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä. Mistä elementeistä koostuu toimiva ja realistinen itsepuolustuslaji? Voiko muutaman tunnin kurssilla oppia turvataitoja? Mitä ovat valmiustasot ja värikoodit? Mistä löytää hyvän opettajan? Entä miten tunnistaa bullshidon ja huijauksen?

Artturi Verho, pyörätuoliurheilija
Artturi on ladattu täyteen positiivista energiaa. Se näkyy ja kuuluu. Yli kaksi kertaa oman painonsa verran penkiltä punnertava mies treenaa myös kehonrakennusta. Koripallon oheisharjoitteluna alkanut painojen kolistelu vei miehen penkkikisoihin. Urheilevan miehen arkea rajoittaa synnynnäinen sairaus. Millainen vaikutus ”jokerikortin” saamisella on ollut elämään? Millainen on PT:nä ja liikunnanohjaajana toimivan miehen työpäivä? Millaiset vinkit lähtevät valittajille? Entä mitä Antti vastasi sotilaspenkkihaasteeseen? Ota voimaa uhkuva Podcast kuunteluun.

Kukka Laakso, maanantaisoturi
Kukka on kahvakuulaurheilun maailmanmestari, markkinointi- ja mainosalan ammattilainen sekä tuleva eräopas. Aikaan ennen sosiaalisen median vaikuttajia olivat Kukan kirjoitukset edelläkävijöitä. Maailmalla kiertänyt nainen tietää, että kroppa on kovilla, mutta myös henkistä kanttia tarvitaan, jotta rauta liikkuu. Kuinka paljon tapa treenata on muuttunut? Millaista on harjoittelu kuulakilpailuihin? Entä murskasiko iso-Arska Kukan luut? Asia selviää, kun otat Podcastin kuunteluun.

Johanna Forsström, voimanainen
Johanna on vahva. Aivan jäätävän vahva. Piskuinen voimanpesä veti jo pikkutyttönä leukoja aina sopivan oksan tai pyykkitelineen osuessa eteen. Isän käsipainoilla alkanut voimailu on johtanut lukuisiin mestaruuksiin voimannostossa, mutta myös leuanvedossa. Miksi yleisurheilu vaihtui voimailuun? Millainen on voimailun taso maailmalla? Miten käsitellään se, kun aamulla ei enää saa sukkia jalkaan? Millaista on toimiva liikunnallinen valmennus? Jännitä lihakset ja ota Johannan jakso kuunteluun.

Petri Halonen, fysiikkavalmentaja
Huippu-urheilijoiden fyysiseen valmennukseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn erikoistunut mies on myös naprapaatti. Asiakkaina ovat olleet alppimaajoukkueen lisäksi lukuisat omien lajiensa edustajat, Olympia-urheilijoista tavallisiin kuntoilijoihin. Miten valmennetaan terve urheilija? Mitä huippu-urheilijana oleminen edellyttää? Mitä tapahtui, kun testipenkin hitsaukset pettivät? Ota jakso kuunteluun.

Teemu Malinen, yrittäjävelho
IT-ala vei Teemun nettiin 2000-luvun alussa, eikä pois ole ollut tulemista. 18 perustettua yritystä myöhemmin Teemusta on tullut paremman yrityskulttuurin puolestapuhuja, joka vetää Bettermonday.fi -podcastia ja kannustaa toimivan yrityskulttuurin rakentamiseen. Miten päätöksiä tehdään parvessa? Onko konkurssi loppu vai alku? Millaisista elementeistä hyvä johtaminen rakentuu? Miten henkilöstö saadaan viihtymään? Entä miten yrittäjä saadaan jaksamaan? Ota vinkit talteen omaan toimintaasi.

Arttu Nyman, monitoimimies
Brasilian Ju-Jutsun mustavyö ja entinen Mr. Hanko. Arttu on myös Alfaland-keskusteluohjelman luotsaaja, Crossfit-salin pyörittäjä ja kenties eniten vesistöissä sukeltava palomies. Pelastajan arki on haastavaa, mutta liian usein ylimääräistä jännitystä tuo se, kun autettavasta tulee suurin uhka. Mutta miksi sukeltajaksi haluavan on kyettävä kahden minuutin riipuntaan? Mitä tapahtui, kun supersankarit laskeutuivat pitkin seinää? Miten karateottelijasta tuli vapaaottelija? Tule matkalle Artun maailmaan.

Jere Hietala, valokuvaaja
Asfalttiviidakon mainosmaailmasta Afrikan savannien salametsästäjien jäljille. Maanpinnalta HALO-hyppyjen korkeuksiin. Jere Hietala on äärimmäisyyksien mies. Kymmenet murtumat rullaluistimilla vaihtuivat ammattimaiseksi valokuvaukseksi. Mutta mitä on Anti-Poaching? Millaista on jäljittää salametsästäjiä yön pimeydessä? Miksi korvan tärykalvot räjähtivät? Onko puolalaisista opettamaan aseenkäsittelyä? Jere elää tarinoita varten. Ota jakso kuunteluun ja elä hetki mukana.

Rasmus Ristolainen, NHL-jääkiekkoilija
Buffalon puolustaja on pelannut lätkää jo 20 vuotta. Viimeiset vuodet ovat olleet joukkueelle oppimista ja kasvamista. Kova fyysinen rasitus ja pitkät pelipäivät edellyttävät hyvää huoltoa. Millainen on ammattipelaajan arki? Onko fysiikkatreenin muutoksesta ollut hyöytä? Entä mitä tapahtui, kun maila kolahti kaukalossa munille? Hokkarit jalkaan ja jäälle!

Teemu Packalén, vapaaottelija
Abu Dhabin ottelu lähestyy. Millä taktiikalla snagarityylillä kamppaileva vastustaja voitetaan ja miten otteluun valmistaudutaan? Millainen on kamppailijan tie UFC-kehään? Matkalle on mahtunut vammautumisia, mutta nykyaikaisella voimaharjoittelulla Teemu pyrkii pitämään itsensä iskussa. Astu häkkiin ja ota selvää otteluista, treenaamisesta ja myös siitä, kuka on ulkojää-Teemu.

Jussi Jokinen, ammattipelastaja
Paloesimies Jokinen on nopea tyrmääjä. Vapaaottelukehät ovat jääneet, mutta kamppailulajit ovat edelleen osa miehen elämää. Lajitaustana on karatea, shootfightingiä ja keskittymistä itsepuolustuslajeihin. Yksi erä kovien kokemusten sarjassa oli potkunyrkkeilyn mustanvyön koe. Miten Jussi pärjäsi? Entä kuinka kovaa on pelastajan arki, ja millaisesta koulutuksesta alan ammattilainen hyötyy? Kuuntelemalla jakson saat myös vinkkejä toimintaan onnettomuuspaikalla. Ole kuulolla!

Miten matkustat turvallisesti?
Matkustaminen maailmalla vaatii toisinaan erityistä tarkkuutta. Lomailun tai työn puolesta reissaavan on hyvä olla perillä tietyistä asioista. Antti ja Petteri kertovat, mitä pitää ottaa huomioon ennen vieraalle maaperälle astumista? Millainen on mukana kulkeva EA-pakkaus? Miten valitset majoittumispaikat? Entä kuinka hoidat neuvottelut taksikyydeistä? Matkustusturvallisuutta tavanomaiseen, mutta myös vaativampaan maailmalla liikkumiseen. Ota vinkit talteen!

Miten matkustat turvallisesti?
Matkustaminen maailmalla vaatii toisinaan erityistä tarkkuutta. Lomailun tai työn puolesta reissaavan on hyvä olla perillä tietyistä asioista. Antti ja Petteri kertovat, mitä pitää ottaa huomioon ennen vieraalle maaperälle astumista? Millainen on mukana kulkeva EA-pakkaus? Miten valitset majoittumispaikat? Entä kuinka hoidat neuvottelut taksikyydeistä? Matkustusturvallisuutta tavanomaiseen, mutta myös vaativampaan maailmalla liikkumiseen. Ota vinkit talteen!

Joosua Visuri, Personal Trainer
Liikunnallinen Joosua on hypännyt mäkeä ja nyrkkeillyt. Lajiksi meinasi valikoitua myös jalkapallo. Personal Trainerina ohjauksien pääpaino on monipuolisessa kunnon harjoittamisessa. Kehonpainotreeni, kahvakuula, köydet, renkaat ja lekat ovat Jopen treenien suosikkeja. Henkilökohtaisen fyysisen pohjakosketuksen kokenut mies opettaa monipuolista hyvinvointia. Millä keinoilla ihminen voi paremmin? Kuuntele, innostu ja onnistu!

Arman Alizad, maailmanmatkaaja
Arman on matkustanut yli 70 maassa. Maailma on näyttänyt matkamiehelle jokaisen puolensa. Ihmiset ovat joka kolkassa ihmisiä. Monesti on kuitenkin tarvittu loputonta ymmärrystä. Mitä tapahtuu, kun savuverhon läpi tuijottavat hallusinaatiot ja jengiläisen kalvakka katse? Kuinka rakennetaan luottamus maailman vaarallisimmissa slummeissa? Miten paljon verta viihteen alttarille vuodatetaan? Entä miten lihaa syövät bakteerit liittyvät reissuihin? Luvassa on tiukkoja tarinoita. Pidä kiinni ja kuuntele.

Eveliina Tistelgren, energiapakkaus
Hyperenerginen ja kilpailuhenkinen Eevsku on MM-tasolla kilpaileva fitness-urheilija. Vaativassa lajissa ravinto ja treeni tuovat tulokset. ”Kerro, kerro kuvastin, ken on kovakuntoisin” ei näytä lajin koko kuvaa. Kroppa ja pää ovat kovilla. Miten nainen pärjää, kun fyysisyydeltä revitään irti yhä enemmän? Missä kulkevat terveyden rajat? Millaisia nettivalmennuksia rääkkitreenin ja dieetin vastapainona voi olla? Kuuntele vinkit myös somessa pärjäämiseen.

Hannu Vappula, thaiboxer
Pohjoismaidenmestari ja moninkertainen thainyrkkeilyn suomenmestari Hannu Vappula on entinen kilpaottelija. Tänään miehen valmennuksessa on lukuisia mestareita, myös maailman kirkkaimmalta huipulta. Millaisilla ottelumäärillä thainyrkkeilyn kärkeä tavoitellaan? Millä konsteilla painoa vedetään? Miten treenataan järkevästi? Entä mitä tapahtui Venezuelassa? Astu kehään ottamaan selvää! Matkassa ovat mukana Fast.fi, Spartanacademy.fi ja Sisudiaries.com