

Ammatinvalintakysymys - podcast
Oletko harkinnut vaihtaa työpaikkaa vai etkö tiedä, mitä tekisit isona? Eetun ja Elinan matkassa ovat mitä kiehtovimmat persoonat ja heidän keinonsa luoda tilille pätäkkää. Tämä podcast tarjoilee tositarinoita työelämästä ja vieraina toinen toistaan upeampi tyyppi. He työskentelevät ammateissa, joista opo unohti kertoa. Häpeilemättömällä tyylillä ja suorilla kysymyksillä mennään kulissien taakse. Eetu Koho on juontaja ja median monityöläinen, jolle opo suositteli ylä-asteella muurarin ammattia. Työkseen Eetu rakentaa kivitalojen sijaan huteria aasinsiltoja eri puheenaiheiden välille. Elina oli lapsena varma, että hänestä tulee aikuisena joko siivooja tai näyttelijä. Nyt tämä yhteisöpedagogiksi ja liikuntaneuvojaksi opiskellut koripallon pomputtaja työskentelee media-alalla. Tämä on ammatinvalintakysymys.
18. Rumpali Roope Nieminen
Tässä jaksossa meillä on vieraana Portion Boys -yhtyeen ammattirumpali Roope. Roope kertoo millaista on olla rumpali bändissä, joka kiertää tällä hetkellä aktiivisesti ympäri Suomea. Roopelle musiikki on kuin elämä, joten hän kokee olevansa etuoikeutettu tässä työssä. Jaksossa kuulet millaista kiertuearki on, miten hän palautuu, mitkä ovat alan huonot puolet. Entä mitä muuta Roope haluaisi tehdä tulevaisuudessa, jos soittaminen ei olisi mahdollista? Podcastin tarjoaa Porvoon Viinijuhlat.
17. Kuvaaja Jaakko Meyn
Tässä jaksossa meillä on vieraana valo-ja videokuvaaja sekä tuottaja Jaakko Meyn. Jaakko sai mahtavan työtarjouksen, jonka jälkeen hän bongasi sattumien kautta työhakemuksen johon päätti hakea ja jäi tälle alalle kokopäiväisesti. Yrittäjänä työskentelevä Jaakko tekee töitä mm tubettajien kanssa. Jaksossa saat konkreettisia vinkkejä, miten valokuvaaja saa työtarjoukset maaliin ja mitä tästä työstä tienaa. Jaakko uskaltaa olla työssään keskeneräinen ja kannustaa jatkuvaan oppimiseen. Kaikkea ei tarvitse oppia koulussa, sillä hänen opiskelut jäi sivuun työmäärän kasvaessa. Podcastin tarjoaa Porvoon Viinijuhlat.
16. Festarituottaja Jenna Fyhr
Tässä jaksossa meillä on vieraana festarituottaja Jenna Fyhr. Jenna on koulutukseltaan kulttuurituottaja ja hän on tapahtumatuotannon rautainen nainen, joka on ollut alalla kymmenen vuotta. Työkaverit kuvailevat häntä multitäskääjäksi, jolla on lehmät hermot. Jenna tuottaa tämän vuoden aikana 13 tapahtumaa ja jaksossa kuulet työn plussat ja miinukset. Kuulet myös, miten festarit kasataan juuri ennen h-hetkeä ja mitä kaikkea on otettava huomioon. Miten aikaisin artistit buukataan tapahtumaan ja miten he viettävät aikaa backstagella. Podcastin tarjoaa Porvoon viinijuhlat.
15. Pappi Kari Kanala
Tässä jatkossa meillä on vieraana Paavalin seurakunnan kirkkoherran Kari Kanala. Monet tuntevat Karin TV-ohjelmasta Ensitreffit alttarilla. Kari on aina ollut omaa tietä kulkeva pappi ja erottunut porukasta. Mutta mistä tämä kumpuaa? Kari johtaa seurakuntaa ja tämän lisäksi tekee toimituksia. Kari antaa mahtavia parisuhdevinkkejä ja elämänohjeita, joita hän käyttää omassa työssään. Jaksossa kuulet myös hänen työnsä rankimmasta kokemuksesta ja kertoo mitä tarvitaan, jos haluaa olla pappi. Podcastin tarjoaa Porvoon viinijuhlat.
14. Koripalloilija Sasu Salin
Tässä jaksossa vieraana on ammattikoripalloilija ja Susijengin kapteeni Sasu Salin, joka pelaa takamiehen paikkaa Espanjan liigassa. Sasu on saapunut alkuviikosta Suomeen ja aloittaa kauden jälkeisen kesäloman. Jaksossa kuulet, miten Sasusta tuli ammattikoripalloilija ja millaista on ollut luoda uraa maailmalla. Mitä Sasu kaipaa Suomesta? Mitkä on ollut hänen uran hienoimmat hetket? Mitä kuuluu ammattiurheilijan kesään? Miten hän palautuu? Mitä huippu urheilijan arki vaatii? Podcastin tarjoaa Porvoon viinijuhlat.
13. Kyrön tislaaja Sanni Aittanen
Tässä jaksossa meillä on vieraana giniä tislaava Sanni Aittanen, joka on kehittänyt Kyrön Pink Ginin. Sanni on entinen hävittäjämekaanikko ja työskentelee nykyään Kyrö Distillery Companyn leivissä. Hänen tavoitteena on luoda palkittu gini tulevaisuudessa. Jaksossa kuulet mitä tämä vaatii, millaista ovat työviikot Kyröllä ja mitä Sannin työssä pitää osata. Kuulet myös, miten maailmalla tunnettu Kyrö sai alkunsa. Sanni on huipputyyppi, koska huhut kantavat, että Kyrölle palkataan vain hyviä tyyppejä. Miten tämä on mahdollista? Tämänkin kuulet jaksossa! Podcastin tarjoaa Porvoon viinijuhlat.
12. Ravintoloitsija Lauri Kaivoluoto
Tässä jaksossa Eetun ja Elinan vieraana on Tik-Tokista tutuksi tullut kartanon herra Lauri Kaivoluoto, joka on Vantaalla sijaitsevan Ravintola Backaksen yksi omistajista. Lauri kehitti myös hitiksi nousseen rommirusinalaskiaispullan. Elämysten luoja Lauri viettää osan vuodesta pohjoisessa järjestäen ikimuistoisia hetkiä yrityksille. Jaksossa kuulet, mihin ravintola-ala on menossa sekä millaista yrittäjän arki on. Kuulet myös, mitä pitää ottaa huomioon töitä hakiessa ja miten Backakseen pääsee töihin. Podcastin tarjoaa Porvoon Viinijuhlat.
11. Beatbox-artisti Eero Keski-Petäjä
Toisen kauden aloitusjaksossa meillä on vieraana huikean sanavalmis ja iloinen Beatbox-artisti Eero Keski-Petäjä. Eero on ääntelijä, juontaja ja äänenkäytön sekä esilläolon valmentaja. Jaksossa kuulet, missä kaikkialla beatboxaajia tarvitaan ja kenestä voi tulla ääntelijä ja miten. Eero antaa myös konkreettisia vinkkejä, miten helpottaa esiintymisjännitystä. Nyt myös sulla on mahdollisuus kokeilla beatboxauksen alkeita Eeron opastamana. Podcastin tarjoaa Porvoon Viinijuhlat
10. Sauna-auditoija Pekka Krook
Tässä jaksossa vieraana on Pekka Krook, jonka työ on jokaisen saunojan unelma. Hän on saanut jo vuosia testata työkseen erilaisia saunoja. Mitkä elementit luovat täydellisen saunaelämyksen? Mikä on pahin moka saunassa? Mikä on saunajuomien kuningas? Jaksossa kuulet myös parhaat vinkit Suomen sauna- ja kylpyläpaikoista. Sauna from Finland ry kehittää suomalaista saunaelämystä, myöntää sertifikaatteja ja kouluttaa auditoijia. Pekka Krook on yhdistyksen entinen hallituksen puheenjohtaja, jäsen ja auditoija. Podcastin tarjoaa Tagomo.
9. Esteettinen sairaanhoitaja Laura Pakkanen
Millaista on työ esteettisten hoitojen parissa? Esteettisiin toimenpiteisiin erikoistunut sairaanhoitaja Laura Pakkanen kertoo työstään klinikalla, josta ihmiset hakevat kohennusta ulkonäköönsä monesta eri syystä. Millaisia erikoisia tilanteita työssä kohtaa, miksi joku haluaa ulkonäköään muokata ja mitä nämä hoidot maksavat? Voiko sairaanhoitaja tienata näissä hommissa paremmin kuin perinteisessä sairaalassa? Podcastin tarjoaa Tagomo.
8. Kasvuhakkeri Iiro Isomaa
Iiro Isomaan työ on tehdä työkavereistaan parempia. Mitä kasvuhakkerin työ käytännössä on, miten Iiro siihen on päätynyt ja mitä osaamista työ vaatii? Entä kuinka konkreettisesti tehdään työkaverin duunista helpompaa? Podcastin tarjoaa Tagomo.
7. Kuiskaaja Lini Soini
Kansallisoopperassa kuiskaajana työskentelevä ammattimuusikko Lini Soini kertoo työstään esitysten kulisseissa. Mitä kuiskaajan pitää osata, puhuuko hän hiljaa ja mikä voi mennä pieleen? Jaksossa Lini kertoo myös millä hän vakuutti työhaastattelussa, tämä kikka toimii varmasti työssä kuin työssä! Podcastin tarjoaa Tagomo.
6. Kilpasyöjä Jesse Pynnönen
Voiko syömisestä tehdä itselleen ammatin? Tässä jaksossa kilpasyöjä Jesse Pynnönen kertoo kuinka paljon ihminen voi parhaimmillaan syödä, miltä se tuntuu ja miten sillä maksetaan laskut. Voiko herkkuihin tulla ähky ja miten syömistä harjoitellaan? Podcastin tarjoaa Tagomo.
5. Henkilöbrändi Sointu Borg
Kukapa ei haluaisi työkseen puhua rohkeudesta, hostata VIP-tilaisuuksia ja elättää itsensä omalla kiinnostavalla persoonallaan? Sointu Borg tekee työkseen juuri tätä. Puhekeikkoja, esikoiskirja, VIP-hostaus bisnes ja pitkä lista julkisia esiintymisiä. Millaista on arki kun kaikki tuntevat, arvostelevat ja omaavat mielipiteen sinusta? Mikä aikanaan veti yökerhoihin ja millaista on ollut siirtyä esimiehen rooliin? Mistä Sointu haaveilee ja mitä häneltä nähdään seuraavaksi? Tästä työstä oposi ei sinulle kertonut! Podcastin tarjoaa Tagomo.
4. Erotiikkaliikkeen omistaja Kari Valo
Helsingin Kalliossa jo yli kolmekymmentä vuotta toiminut erotiikkaliike Aikuisten lelukauppa on Kari Valon yritys. Jaksossa Kari kertoo, miten aikuisviihdeala on muuttunut vuosien saatossa. Kuulemme myös, miten mielenkiinto työtä kohtaan on pysynyt yli 30 vuotta ja mitä aikuisten leluja ihmiset ostavat eniten. Myös Karin poika, HIM-laulaja Ville Valo, on ehtinyt vuosien saatossa työskentelemään puodissa, ja Kari kertookin miten tämä sujui sekä paljastaa onko tulevaisuudessa luvassa sukupolvenvaihdosta. Ohjelman tarjoaa Tagomo.
3. Sisällöntuottaja Viivi Kuusela
Itseään hupimuijaksi tituleerava Viivi on tullut tutuksi TikTok-videoistaan. Jaksossa hän kertoo mistä kaikki alkoi, miten monta tuntia hän tekee päivässä töitä sekä jakaa vinkkinsä hyvään sisällöntuotantoon. Työssään viihtyvä Viivi valottaa myös alan varjopuolia ja sitä, miten päätyi turvallisesta palkkatyöstä some-ammattilaiseksi. Ohjelman tarjoaa Tagomo.
2. Fazerin maistaja Hanna Hätinen
Fazerilla työskentelevä Hanna kertoo, mitä tuotekehittäjän työtehtäviin kuuluu. Hän sää työssään maistella suklaita ja kehitellä niitä. Miten Hannan työhistoria on tuonut hänet tähän unelmien työhön? Jaksossa keskustellaan myös Fazerin klassikoista ja saako niihin koskea. Entä miten voisit saada lempituotteesi kaupanhyllylle? Podcastin tarjoaa Tagomo.
1. Koirapäiväkodin täti Marianne Pennala
Jokaisen unelma olisi hoitaa koiria päivästä toiseen ja vielä tienata siitä elantonsa. Kuonolan koirapäiväkodissa työskentelevä Marianne on eläintenhoitajan lisäksi myös trimmaaja. Marianne kertoo, millainen on hänen tyypillinen työpäivä. Jaksossa käydään läpi, mitä työstä voi tienata, miten kyseiseen työtehtävän voi päästä ja millaista osaamista sekä koulutusta se vaatii. Podcastin tarjoaa Tagomo.